Κονστάντσιο: Καλοδεχούμενη μια ευρωπαϊκή «bad bank»

Η δημιουργία μας πανευρωπαϊκής «bad bank» θα ήταν καλοδεχούμενη, αλλά θα αντιμετώπιζε περιπλοκές λόγω των κανονισμών για την κρατική βοήθεια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Κονστάντσιο: Καλοδεχούμενη μια ευρωπαϊκή «bad bank»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να εξετάσουν την δημιουργία «bad bank» για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι «bad banks» με κρατική στήριξη μπορούν να προσφέρουν μια γρήγορη εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, υποστήριξε ο κ. Κοντσάντσιο.

«Η ιστορία έχει αποδείξει πως οι εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού μπορούν να καθαρίσουν γρήγορα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τους ισολογισμούς των τραπεζών» σημείωσε σε ομιλία του στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Κονστάνστιο υποστήριξε πως η δημιουργία μας πανευρωπαϊκής «bad bank» θα ήταν καλοδεχούμενη, αλλά θα αντιμετώπιζε περιπλοκές λόγω των κανονισμών για την κρατική βοήθεια.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πρότεινε πως μια λύση θα ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού προτύπου για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού σε εθνικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v