Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε η απασχόληση τον Ιανουάριο

Η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από τις προβλέψεις των αναλυτών τον Ιανουάριο. Αυξήθηκε η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό. Οριακή άνοδος στους μισθούς.

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε η απασχόληση τον Ιανουάριο

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 227.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. 

H μέτρηση είναι η υψηλότερη από τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 175.000 θέσεις εργασίας, από 157.000 τον Δεκέμβριο.

Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε οριακά στο 4,8%, από 4,7% τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 0,1% υψηλότερα τον περασμένο μήνα, στα 26 δολάρια, έναντι 25,97 δολάρια τον Δεκέμβριο. H μηνιαία αύξηση στους μισθούς ήταν μικρότερη από αυτή του Δεκεμβρίου, όταν το μέσο ωρομίσθιο είχε ενισχυθεί κατά 0,2%. 

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016 οι απολαβές των εργαζομένων διαμορφώθηκαν 2,5% υψηλότερα. 

Άνοδο σημείωσε η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, στο 62,9% από 62,7%. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς, αλλά όχι στα επίπεδα που θα οδηγούσαν σε μια ουσιαστική άνοδο των μισθών.

«Δεν έχουμε δει μια ουσιαστική επιτάχυνση στην αύξηση των μισθών, την οποία θα αναμέναμε δεδομένου του πόσο κοντά είμαστε στην πλήρη απασχόληση», δήλωσε ο Ryan Sweet, οικονομολόγος της Moody's Analytics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v