Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vale: Αύξηση τιμών σιδηρομεταλλεύματος 65%

Οι τρεις μεγαλύτερες χαλυβουργίες της Ασίας συμφώνησαν σε αύξηση των τιμών που πληρώνουν την Vale do Rio Doce της τάξης του 65% για το σιδηρομετάλλευμα.

Vale: Αύξηση τιμών σιδηρομεταλλεύματος 65%
Οι τρεις μεγαλύτερες χαλυβουργίες της Ασίας συμφώνησαν σε αύξηση των τιμών που πληρώνουν την Vale do Rio Doce της τάξης του 65% για το σιδηρομετάλλευμα, θέτοντας ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την τιμή της πρώτης ύλης, που αποδεικνύεται χαμηλότερο απ’όσο αναμενόταν.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι αυξήσεις θα ανέλθουν έως το 80%, μια προοπτική που είχε πιέσει τις μετοχές χαλυβουργιών σε σημαντικές απώλειες, με τον δείκτη Χάλυβα και Σιδήρου του Topix στην Ιαπωνία να έχει διολισθήσει 17% μέχρι στιγμής στο έτος.

Η αύξηση στις πραγματικές τιμές συμβολαίων θα εφαρμοστεί για το 12μηνο από 1ης Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η JFE Holdings. Στην αύξηση συμφώνησαν επίσης η Posco και η Nippon Steel. Οι μετοχές τους αντέδρασαν με αισθητή ανάκαμψη στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία σημαίνει ότι οι τιμές για τα συμβόλαια σιδηρομεταλλεύματος θα αυξηθούν επί έκτο συνεχόμενο χρόνο σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αυξάνεται η χρήση χάλυβα από την Κίνα, αυξάνοντας τα κέρδη για τους τρεις μεγαλύτερους εξαγωγούς του πλανήτη –την βραζιλιάνικη Vale, την Rio Tinto Group και την BHP Billiton.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v