Exxon Mobil: Κέρδη $1,68 δισ. το δ' τρίμηνο

Στα 1,68 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή ανήλθαν τα κέρδη της πετρελαϊκής το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή.

Exxon Mobil: Κέρδη $1,68 δισ. το δ τρίμηνο

Η Exxon Mobil είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία που ανακοινώνει κέρδη αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μετά την Chevron την Παρασκευή.

Τα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού ανήλθαν στα 1,68 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή.

Η πτώση στα κέρδη σημειώθηκε μετά από απομείωση 2,03 δισ. δολαρίων στην αξία ορισμένων στοιχείων ενεργητικού της Exxon Mobil, κυρίως στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα Βραχώδη Όρη στις ΗΠΑ.

Χαμηλότερα των προβλέψεων ήταν και τα έσοδα, τα οποία ανήλθαν στα 61 δισ. δολάρια.

Είναι η πρώτη ανακοίνωση αποτελεσμάτων της εταιρείας μετά την αντικατάσταση του Rex Tillerson από τον Darren Woods στη θέση του CEO.

Όπως και οι υπόλοιπες πετρελαϊκές εταιρείες, η Exxon Μobil έχει μειώσει σημαντικά τις κεφαλαιουχικές τις δαπάνες τα τελευταία χρόνια. Το 2016 ανήλθαν στα 19,3 δισ. δολάρια, από 42,5 δισ. το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v