Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απομείωση ενός δισ. δολαρίων στη μονάδα κινηματογράφου της Sony

Η απομείωση θα «χρεωθεί» στο τρίτο τρίμηνο, ενώ προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος της ζημιάς, η Sony θα πουλήσει μερίδιο της διαδικτυακής ιατρικής υπηρεσίας M3 στην ιαπωνική μονάδα της Goldman Sachs για 37 δισ. γεν.

Απομείωση ενός δισ. δολαρίων στη μονάδα κινηματογράφου της Sony

Η Sony Corp ανακοίνωσε πως θα καταγράψει απομείωση 112 δισ. γεν (ενός δισ. δολαρίων) στην επιχείρηση κινηματογράφου, αφότου αξιολόγησε την μελλοντική κερδοφορία των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρία τόνισε πως η απομειωθεί θα «χρεωθεί» στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, καθώς και ότι εξετάζει το πώς αυτή θα επηρεάσει τις προβλέψεις της.

Ακόμη, προκειμένου να αντισταθμίσει μέρος της ζημιάς, η Sony ενημέρωσε ότι θα πουλήσει μετοχές που κατέχει στην διαδικτυακή ιατρική υπηρεσία M3, στην ιαπωνική μονάδα της Goldman Sachs Group, σε μια συμφωνία αξίας 37 δισ. γεν.

Το Bloomberg μεταδίδει ότι η ανακοίνωσή ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Sony γνωστοποίησε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Entertainment, Michael Lynton, αποσύρεται έπειτα από 13 χρόνια. Η κινηματογραφική εταιρία έχει αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες τελευταία, ενώ κάποιες από τις ταλαιπωρίες της προέκυψαν από το περσινό sequel των Ghostbusters και από μια ταινία βασισμένη στα Angry Birds.

Η Sony είχε προειδοποιήσει ήδη από τον Ιούνιο ότι το τμήμα κινδύνευε να καταγράψει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

«Έχει υπάρξει μια υποψία στην αγορά, ότι η Sony δεν έχει σταθερό πάτημα στις δραστηριότητες κινηματογράφου», ανέφερε ο Kazunori Ito, αναλυτής στην Morningstar Investment Services. «Από εκεί και πέρα, με την αποχώρηση του Lynton και αυτή την απομείωση, όλα τα κακά νέα έχουν αποκαλυφθεί και η προσοχή μπορεί να στραφεί στο σχέδιό τους για το ερχόμενο οικονομικό έτος», πρόσθεσε ωστόσο.

Μεταξύ άλλων, η εταιρία απέδωσε τις κακές επιδόσεις στην αγορά DVD και Blue-ray, η οποία φθίνει πολύ γρηγορότερα απ’ ότι ανέμενε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v