FED: Αμετάβλητα τα επιτόκια

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η FED, στο 1,75%, αποφεύγοντας να υποσχεθεί μείωση για τη συνέχεια του έτους, κάτι που οι αναλυτέ δεν αποκλείουν να συμβεί στις 6/11, κατά την επόμενη συνάντηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τα 12 μέλη διαφώνησαν, ζητώντας μείωση. Αιχμές κατά της επέμβασης στο Ιράκ.

FED: Αμετάβλητα τα επιτόκια
Αμετάβλητα στο 1,75% και σε χαμηλό 40 ετών αποφάσισε να αφήσει τα επιτόκια η FED, τονίζοντας, ότι παρά την ώθηση, που επρόκειτο να δώσει στην οικονομία η μείωση των επιτοκίων και παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανάκαμψη στις αμερικανικές αγορές φαίνεται να τέθηκε σε κίνδυνο από την αδυναμία, που αυτές παρουσίασαν και όχι από πληθωριστικές πιέσεις.

Η FED εξάλλου, επεσήμανε την επίδραση που είναι δυνατόν να έχουν στην οικονομία ”γεωπολιτικά ρίσκα”, περιγράφοντας έμμεσα την επικείμενη επίθεση στο Ιράκ.

Ασυνήθιστη εξέλιξη αποτελεί, ότι δύο από τα μέλη της διαφώνησαν με τη σταθερότητα των επιτοκίων, με την πλειοψηφία να εκτιμά ότι, αν και με επιβραδυμένους ρυθμούς, η οικονομία προχωρά.

Η ανακοίνωση της Fed απέφυγε να υποσχεθεί μείωση των επιτοκίων, κάτι που, ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν πιθανό να συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση, στις 6 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v