Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H GM «κόβει» 625 θέσεις εργασίας στον Καναδά

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία μεταφέρει παραγωγή στο Μεξικό από τον Καναδά, σύμφωνα με τον πρόεδρο εργατικού σωματείου.

H GM «κόβει» 625 θέσεις εργασίας στον Καναδά

Η General Motors θα καταργήσει 625 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στο Οντάριο του Καναδά ως το τέλος του Ιουλίου, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του εργατικού σωματείου Unifor.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Reuters, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία θα μεταφέρει την παραγωγή στο Μεξικό.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η General Motors, έπειτα από πίεση από τον επερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να τονώσει τις προσλήψεις στις ΗΠΑ, είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε εργοστάσια των Ηνωμένων Πολιτειών στη διάρκεια των ετών που έρχονται.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να προσθέσει ή να διατηρήσει 1.000 θέσεις εργασίας σε αρκετές ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της.

Η GM ήταν η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοινώνει επενδύσεις σε εργοστάσια στις ΗΠΑ, σε απάντηση στις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Οι ανταγωνίστριές της, Ford Motor και Fiat Chrysler, γνωστοποίησαν αυτό το μήνα ότι θα ξοδέψουν χρήματα σε εργοστάσια στη χώρα, αφότου ο Τραμπ απειλούσε για μήνες με επιβολή δασμού εισαγωγής 35% στα οχήματα που κατασκευάζονται στο Μεξικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v