UBS: Στα $738 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν αν και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα οικονομικά αποτελέσματα πιέστηκαν από μεγάλες προβλέψεις για νομικά κόστη, ενόψει του πολυαναμενόμενου διακανονισμού με τις ΗΠΑ για τους ενυπόθηκους τίτλους.

UBS: Στα $738 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο

Η UBS συνέχισε το τέταρτο τρίμηνο να περικόπτει κόστη και είδε μια τόνωση στην αμερικανική μονάδα διαχείρισης περιουσίας, πράγμα που βοήθησε την ελβετική τράπεζα να εμφανίσει υψηλότερα από το αναμενόμενο κέρδη.

Η τράπεζα με έδρα στη Ζυρίχη ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη τριμήνου υποχώρησαν σε 738 εκατ. ελβετικά φράγκα (737,26 εκατ. δολάρια), από 949 εκατ. φράγκα την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Τα περσινά κέρδη περιλάμβαναν και ένα μεγάλο φορολογικό όφελος, διευκρινίζει το MarketWatch.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών που είχε συγκεντρώσει η τράπεζα, η UBS αναμενόταν να καταγράψει λιγότερα καθαρά κέρδη, ύψους 229 εκατ. φράγκων. Οι αναλυτές της HSBC προέβλεπαν 163 εκατ. φράγκα.

Τα συνολικά λειτουργικά της έσοδα ενισχύθηκαν 4% σε 7,06 δισ. φράγκα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 5%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου πιέστηκαν από την προσθήκη προβλέψεων 162 εκατ. φράγκων για νομικές διαμάχες, καθώς η UBS πλησιάζει στον πολυαναμενόμενο διακανονισμό με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για την πώληση ενυπόθηκων χρεογράφων την περίοδο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Για το σύνολο του έτους, οι προβλέψεις της UBS για νομικά κόστη διαμορφώθηκαν σε 693 εκατ. φράγκα.

Στο τρίμηνο, η τράπεζα είχε καθαρές εκροές 4,1 δισ. φράγκων, ενώ έκανε λόγο για τεράστιες εκροές σε αναδυόμενες αγορές και στην Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v