Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μεξικανός πρόεδρος ακυρώνει τη συνάντηση με Τραμπ

Την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τραμπ ακύρωσε ο πρόεδρος του Μεξικό, μετά το tweet του τελευταίου που τον καλούσε να μην έλθει στην Ουάσιγκτον αν δεν έχει αποφασίσει να πληρώσει για το τείχος.

Ο Μεξικανός πρόεδρος ακυρώνει τη συνάντηση με Τραμπ

Ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένια Νέτο, ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο, ότι δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Σήμερα το πρωί ενημερώσαμε το Λευκό Οίκο ότι δεν θα παραστώ στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ» έγραψε στο Twitter ο κ. Νέτο.

«Το Μεξικό επαναλαμβάνει τη βούληση του να εργαστεί με τις ΗΠΑ για να φτάσει σε συμφωνίες που είναι προς όφελος και των δύο εθνών» προσθέτει.

Αμέσως μετά το tweet του Μεξικανού πρόεδρο, το πέσο βουτάει 1% έναντι του δολαρίου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Τραμπ είχε καλέσει τον Μεξικανό πρόεδρο να μην έλθει στην Ουάσιγκτον αν η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των δύο χωρών. 

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων με το Μεξικό. Ήταν από την αρχή της NAFTA ένα μονόπλευρο ντιλ με τεράστια νούμερα χαμένων θέσεων εργασίας και εταιρειών. Αν το Μεξικό δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει για το τόσο αναγκαίο τείχος, τότε θα ήταν καλύτερο να ακυρωθεί η επερχόμενη συνάντηση» έγραψε στο Twitter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v