ΔΝΤ: ”Οι ΗΠΑ θέλουν βοήθεια”

Την ανάγκη να βοηθηθούν οι ΗΠΑ από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία επεσήμανε ο γ.δ. του ΔΝΤ, Χορστ Κέλερ, ώστε να αναλάβουν το ρόλο τους ως ”ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης”. Τα σκάνδαλα και το υπερτιμημένο δολάριο καταπόνησαν την αμερικανική οικονομία και Γερμανία και Ιαπωνία πρέπει να βοηθήσουν απελευθερώνοντας την αγορά εργασίας και εξαλείφοντας τα ”κακά δάνεια”, αντίστοιχα.

ΔΝΤ: ”Οι ΗΠΑ θέλουν βοήθεια”
Βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία είναι πιθανό να χρειαστεί η αμερικανική οικονομία, ώστε οι ΗΠΑ να παίξουν το ρόλο τους ως ”λοκομοτίβα” της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Χορστ Κέλερ, καθώς εκτιμά, ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι καταπονημένη από τα επιχειρηματικά σκάνδαλα, το υψηλό δημόσιο έλλειμμα και το υπερτιμημέενο δολάριο.

”Η ανάκαμψη, μέσω της τόνωσης της αμερικανική οικονομίας δεν πρόκειται να έλθει”, τόνισε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, ”αν η Ιαπωνικές τράπεζες δεν ξεφορτωθούν τα προβληματικά δάνεια και αν η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν διευκολύνει τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν προσωπικό”.

”Αν η ανάκαμψη επιβραδυνθεί στις ΗΠΑ, θα υπάρξει πρόβλημα”, είπε ο κ. Κέλερ, προσθέτοντας, ότι οι πλούσιες οικονομίες θα πρέπει να εργαστούν για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v