Santander: Στο 1,60 δισ. αυξήθηκαν τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Η τράπεζα είχε ισχυρότερα από το αναμενόμενο έσοδα από το δανεισμό, καθώς και υψηλότερες προμήθειες. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,60 δισ., έναντι 25 εκατ. πέρυσι και 1,7 δισ. το τρίτο τρίμηνο.

Santander: Στο 1,60 δισ. αυξήθηκαν τα κέρδη το δ τρίμηνο

Η Banco Santander ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, χάρη στις υψηλότερες προμήθειες και τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο έσοδα από τα δάνεια.

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου ήταν 1,60 δισ. ευρώ, έναντι 25 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2015 και μέσης πρόβλεψης των αναλυτών για 1,42 δισ. ευρώ.

Τα περσινά κέρδη είχαν πιεστεί πολύ από κόστη ύψους 1,7 δισ. ευρώ, για την κάλυψη της μειούμενης αξίας του λογισμικού της τράπεζας, και 600 εκατ. ευρώ για πιθανές αξιώσεις πελατών σε σχέση με παράτυπες πωλήσεις ασφάλειας πληρωμών. Το τρίτο τρίμηνο του 2016, η Santander είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη ύψους 1,7 δισ. ευρώ, υπενθυμίζει το MarketWatch.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν το τέταρτο τρίμηνο 8,1 δισ. ευρώ, έναντι 7,89 δισ. πριν από έναν χρόνο. Αντίθετα, οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 7,89 δισ., νούμερο που συνάδει με τα περσινά έσοδα. Οι προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 7,7% σε ετήσιους όρους, σε 2,6 δισ. ευρώ.

Στη Βρετανία, τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 474 εκατ. ευρώ και παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Όταν υπολογίζονται σε στερλίνες, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 19% λόγω υψηλότερων αμοιβών και ελαφρώς ισχυρότερων καθαρών εσόδων από τόκους.

Τα κέρδη της Santander στη Βρετανία, όπου παράγει περίπου το ένα πέμπτο των καθαρών κερδών της, έχουν επηρεαστεί πολύ από τη βουτιά της στερλίνας έναντι του ευρώ μετά την απόφαση για Brexit.

Η τράπεζα παράγει περίπου ένα πέμπτο των καθαρών κερδών της και στη Βραζιλία, όπου τα κέρδη αυξήθηκαν 61% σε 510 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι. Η άνοδος είναι πιο μικρή, όταν υπολογίζεται σε ρεάλ.

Στην ισπανική μονάδα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν σε 237 εκατ. ευρώ από 94 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v