Η Citi προετοιμάζει μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων από το Λονδίνο

Η Citi θα λάβει μια απόφαση για τα σχέδια μετεγκατάστασης δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής το πρώτο μισό του 2017, δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας στην Ευρώπη σε συνέδριο στο Λονδίνο.

Η Citi προετοιμάζει μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων από το Λονδίνο

H Citi είχε συνομιλίες με ρυθμιστικές αρχές στην Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία για δραστηριοποίηση στις χώρες αυτές μετά το Brexit, δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας στην Ευρώπη, Τζιμ Κόουλς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Αμερικανός υποστήριξε πως η Citi θα λάβει μια απόφαση για τα σχέδια μετεγκατάστασης δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής το πρώτο μισό του 2017. Ο ίδιος ανέφερε σε συνέδριο στο Δουβλίνο πως το ίδιο πρέπει να κάνουν και άλλες μεγάλες τράπεζες, γιατί «χρειάζονται δύο χρόνια» για να τεθούν σε λειτουργία νέες οντότητες.

«Θα λάβουμε μια απόφαση στο πρώτο μισό του έτους, είναι μια απόφαση που κάθε τράπεζα πρέπει να πάρει τους πρώτους έξι μήνες του έτους», σημείωσε ο κ. Κόουλς.

Ο κ. Κόουλς δεν διευκρίνισε πόσες θέσεις μπορεί να μετακινήσει η Citi. Η τράπεζα απασχολεί 9.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καλά πληροφορημένες πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα πως η Citi έχει αποφασίσει ποιες δραστηριότητες θα μεταφέρει εκτός Βρετανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v