Accenture: Οι επενδυτικές τράπεζες θα γλύτωναν $12 δισ. ετησίως με το blockchain

Οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου θα εξοικονομούσαν ως και $12 δισ. ετησίως από την χρήση της τεχνολογίας που βρίσκεται πίσω από το bitcoin, εκτιμά η Accenture.

Accenture: Οι επενδυτικές τράπεζες θα γλύτωναν $12 δισ. ετησίως με το blockchain

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να βοηθήσει τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο να μειώσουν τα κόστη κατά 8 με 12 δισ. δολάρια το χρόνο ως το 2025, σύμφωνα με έκθεση της Accenture.

H έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη, βασίζεται σε ανάλυση δεδομένων από οκτώ εκ των δέκα μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών.

Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin, αλλά τώρα πολλές τράπεζες δοκιμάζουν να την χρησιμοποιήσουν σαν ένα τρόπο για να πραγματοποιούν και να εγκρίνουν συναλλαγές σε ένα δίκτυο χωρίς μια κεντρική υπηρεσία.

Οι τράπεζες και άλλοι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί φιλοδοξούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία σε τομείς όπως η εκκαθάριση χρεογράφων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η έκθεση υπολογίζει ότι με την εφαρμογή της τεχνολογίας σε ορισμένους τομείς, οι οκτώ τράπεζες θα μείωναν το κόστος κατά 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v