Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη φυλακή ο Jerome Kerviel (upd)

Τη φυλάκιση του γάλλου πρώην trader της Societe Generale, Jerome Kerviel, ζήτησε το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση της απάτης στο γαλλικό κολοσσό. Τη σύλληψη ενός ακόμη trader ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ανακοίνωσαν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές.

Στη φυλακή ο Jerome Kerviel (upd)
Τη φυλάκιση του γάλλου πρώην trader της Societe Generale, Jerome Kerviel, ζήτησε το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση της απάτης στο γαλλικό κολοσσό.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Αssociated Press, το γαλλικό δικαστήριο ζήτησε, όσο διαρκεί η διερεύνηση του θέματος, τη φυλάκιση του Kerviel, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς φοβάται ότι ο trader μπορεί να επικοινωνήσει με πιθανούς συνενόχους του.

Εν τω μεταξύ, τη σύλληψη ενός ακόμη trader ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του ”σκανδάλου Kerviel” ανακοίνωσαν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για trader που εργάζεται στην εταιρεία Fimat, η οποία ανήκει στη Societe Generale.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τη σχέση του συγκεκριμένου trader με τον Jerome Kerviel, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ”εκτέλεσε” αρκετές από τις εντολές του.

Σύμφωνα με τους Financial Times, πρόκειται για τον 32χρονο Moussa Bakir.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde, η Societe Generale έδωσε στις αρχές νέα στοιχεία, μεταξύ των οποίων αντίγραφα ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του Kerviel και του trader της Fimat.

Η Fimat, συγχωνεύθηκε τον περασμένο μήνα με την Calyon, την μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Agricole, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της εταιρείας Newedge.

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Fimat στο Παρίσι, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Isabelle Montagne.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v