Κουβέιτ: Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα συμμορφωθούν με τις μειώσεις παραγωγής

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ και πρόεδρος της επιτροπής που επιβλέπει τη συμμόρφωση στη συμφωνία των παραγωγών, τόνισε πως οι μειώσεις δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν από αρχές Ιανουαρίου, αλλά να αποτελέσουν μέσο όρο των επόμενων έξι μηνών.

Κουβέιτ: Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα συμμορφωθούν με τις μειώσεις παραγωγής
Ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του θα ανταποκριθούν στην εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει ένα 60 με 70% των μειώσεων που είχαν υποσχεθεί, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Essam Al-Marzouk.

Χώρες περιλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ρωσίας, του Κουβέιτ, του Κατάρ και του Ιράκ έχουν ανακοινώσει μειώσεις που αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο όγκο που προβλέπεται από τη συμφωνία των εξαγωγέων, επεσήμανε ο υπουργός σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια πλήρης εφαρμογή δεν θα πραγματοποιηθεί αμέσως, αλλά πρόκειται περισσότερο για μια «διαδικασία» που θα λάβει χώρα στη διάρκεια των ερχόμενων έξι μηνών, εκτίμησε ο υπουργός, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής που επιβλέπει τη συμμόρφωση των μερών στα προβλεπόμενα της συμφωνίας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι χώρες που απομένουν θα συμμορφωθούν στις περικοπές», δήλωσε ο Al Marzouk, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ, Μοχάμεντ Μπαρκίντο. «Αναμένουμε ότι θα υπάρξει μεγάλος βαθμός συμμόρφωσης, ιδιαίτερα διατί η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου απέδειξε τη σημασία της συμμόρφωσης», πρόσθεσε.

«Οι μειώσεις δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν από τις αρχές Ιανουαρίου, μπορεί να αποτελέσουν ένα μέσο όρο των επόμενων έξι μηνών», σχολίασε ο υπουργός Πετρελαίου. «Ακόμη κι αν οι μειώσεις δεν ολοκληρωθούν, αυτή θα είναι η αρχή της συμμόρφωσης», σημείωσε.

Το Κουβέιτ επανέλαβε την πρότασή του πως το καρτέλ θα πρέπει να παρακολουθεί τα επίπεδα των εξαγωγών και όχι μόνο την παραγωγή, ως μέτρο διασφάλισης της συμμόρφωσης των μερών. Τρεις στις τέσσερις εταιρίες αναμένεται να βοηθήσουν σε αυτό, εξήγησε ο Al Marzouk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v