Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 14% στους επιβάτες της IAG πέρυσι

Η «μαμά» της British Airways ξεπέρασε την Air France-KLM σε όρους επιβατών για πρώτη φορά. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε λόγω των καλών επιδόσεων της Aer Lingus, της Iberia και της μονάδας χαμηλού κόστους Vueling.

Άλμα 14% στους επιβάτες της IAG πέρυσι

Η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG, εμφάνισε άνοδο 14% στον αριθμό των επιβατών της το 2016, που άγγιξαν τα 100,7 εκατ. Η αεροπορική εταιρία ξεπέρασε την Air France-KLM σε όρους επιβατών για πρώτη φορά, σχολιάζει το Bloomberg.

Τα ετήσια νούμερα τόνωσαν και οι επιβάτες της ιρλανδικής Aer Lingus, την οποία η IAG αγόρασε το 2015, αλλά και η ικανοποιητική κίνηση που εμφάνισε ο ισπανικός βραχίονας Iberia και η μονάδα χαμηλού κόστους Vueling.

Οι επιβάτες της Air France-KLM για το έτος αυξήθηκαν κατά 4% σε 93,4 εκατ. άτομα, φέρνοντας τον όμιλο με έδρα στο Παρίσι μια θέση μετά την IAG, κατά περίπου επτά εκατ. επιβάτες. Ο γαλλικός μεταφορέας είχε κλείσει το 2015 με προβάδισμα κατά περισσότερους από 1,5 εκατ. επιβάτες.

Η ίδια η Air France στην πραγματικότητα έχασε πελάτες το 2016, καθώς κατέγραψε πτώση 1,4%, κατά 691.000 άτομα. Τα στοιχεία του ομίλου «έσωσε» η προσθήκη 1,8 εκατ. ταξιδιωτών της ολλανδικής μονάδας KLM και 2,5 εκατ. του βραχίονα χαμηλού κόστους Transavia.

Η Air France δυσκολεύεται να διατηρήσει τους πελάτες της μεγάλων αποστάσεων, ιδιαίτερα τα ασιατικά τουριστικά groups, εν μέσω ανησυχιών για μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Παράλληλα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του μεταφορέα προσπαθεί να υιοθετήσει μια πιο ήπια στάση στα σχέδια μείωσης κόστους της εταιρίας, στα οποία έχουν αντιταχθεί τα σωματεία των εργαζόμενων.

Αντίθετα, η British Airways έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με την πρώτη απεργία της από το 2010, καθώς τα πληρώματα καμπίνας θα απέχουν από την εργασία τους για δύο μέρες λόγω των μισθών. Περίπου 200.000 άνθρωποι έχει προγραμματιστεί να πετάξουν αυτές τις δύο ημέρες με την BA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v