H Αlibaba συζητάει ντιλ με τον Τραμπ

Ο Τζακ Μα συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ σχέδιο για τη δημιουργία 1 εκατ. θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ σε βάθος πενταετίας. Στο επίκεντρο η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

H Αlibaba συζητάει ντιλ με τον Τραμπ

Ο διευθύνον σύμβουλος της Alibaba, Τζακ Μα, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα για να συζητήσουν σχέδιο δημιουργίας 1 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η συνάντηση της Δευτέρας επικεντρώθηκε στα σχέδια επέκτασης της κινεζικής εταιρείας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκπροσώπους του κ. Τραμπ και της Alibaba.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Μα δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ειδικά στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. 

Από την πλευρά του, ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε σπουδαία τη συνάντηση του με τον επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια στιγμή μεγάλης έντασης ανάμεσα στην Κίνα και στην επερχόμενη κυβέρνηση του κ. Τραμπ. Ο νεοκλεγείς πρόεδρος έχει απειλήσει το Πεκίνο με την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα, ενώ προκάλεσε αναταραχή όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ταϊβάν.

Αν επιτευχθεί τελικά συμφωνία, η Alibaba θα είναι η τελευταία από μια σειρά εταιρειών που έχουν δεσμευτεί μετά την νίκη του κ. Τραμπ να δημιουργήσουν θέσεις εργασία στις ΗΠΑ.

Ο ιαπωνικός κολοσσός Softbank δεσμεύτηκε πρόσφατα να δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v