Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Post: Αναζητεί συγχώνευση Postbank

Η Deutsche Post προγραμματίζει την συγχώνευση του βραχίονα λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών Postbank με άλλη μεγάλη τράπεζα και συνομιλεί με Deutsche Bank, Allianz και ING Group.

Deutsche Post: Αναζητεί συγχώνευση Postbank
Η Deutsche Post World Net AG προγραμματίζει την συγχώνευση του βραχίονα λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών Deutsche Postbank με άλλη μεγάλη τράπεζα κι έχει αναθέσει στην επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley να διεξάγει συνομιλίες με πιθανούς εταίρους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.

Η Morgan Stanley διεξάγει διερευνητικές συνομιλίες με την Deutsche Bank, την Allianz SE και την ING Group, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Postbank είναι ήδη η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα λιανικής της Γερμανίας, αλλά δεν μπορεί να συμβαδίζει πλέον με τα κρατικά ταμιευτήρια της χώρας ή την συνεταιριστική τράπεζα Volks- und Raiffeisenbanken.

Η Deutsche Post, που κατέχει 50% συν μια μετοχές της Postbank, στοχεύει σε ”συγχώνευση μεταξύ ίσων” αλλά είναι πιθανό να δεχτεί και μεριδιο μειοψηφίας στην νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ομίλου στην εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v