Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΡ: Περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας (update)

Η BP Plc, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου αυξήθηκαν 53% χάρη στην άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου προς τα 100 δολάρια ανά βαρέλι. Το μέγεθος δεν ικανοποίησε τις αγορές.

ΒΡ: Περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας (update)
Η BP Plc, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου αναρριχήθηκαν 53% χάρη στην άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου προς τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλυτερης πετρελαϊκής επιχείρησης της Ευρώπης ανήλθαν στα 4,4 δισ. δολ. από 2,88 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, χαμηλότερα απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη κόστους αναπλήρωσης ήταν 2,97 δισ. δολ. στο δ’ τρίμηνο, χαμηλότερα 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2006. Σε ετήσια βάση, τα κέρδη κόστους αναπλήρωσης, που αποτελούν ενδεικτικό μέγεθος για την πετρελαϊκή βιομηχανία, ήταν 17,3 δισ. δολ., χαμηλότερα 22%.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Tony Hayward έχει αυξήσει την παραγωγή κι έχει μειώσει τις θέσεις εργασίας προκειμένου να ανατρέψει την υπο-εμφάνιση του ομίλου επί δύο έτη έναντι της Exxon Mobil και της Shell.

Η μετοχή της ΒΡ έκλεισε χθες στις 542 πένες κι έχει διολισθήσει 12% μέχρι στιγμής στο έτος.

Ο όμιλος προχώρησε σε αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 31% προκειμένου να καθρεφτίζει ”την αυξανόμενα αισιόδοξη άποψη της εταιρίας για το μέλλον,” παρά την απογοήτευση από την αύξηση κερδών τριμήνου.

Επίσης, έδωσε λεπτομέρειες για την συνέχεια του προγράμματος αναδιογάνωσης, προσδιορίζοντας ότι έως τα μέσα του ερχόμενου έτους θα έχουν γίνει περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας και μείωση 15-20% στον αριθμό των διοικητικών στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v