Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Πιθανές αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης

Σειρά αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί χιλιάδες ομόλογα που σχετίζονται με τη στεγαστική πίστη καθώς και άλλα ”οχήματα” που επλήγησαν σοβαρά από την κρίση στις αγορές εξετάζει η Moody’s.

Moody’s: Πιθανές αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης
Σειρά αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί χιλιάδες ομόλογα που σχετίζονται με τη στεγαστική πίστη καθώς και άλλα ”οχήματα” που επλήγησαν σοβαρά από την κρίση στις αγορές, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και προειδοποιήσεις που θα υπογραμμίζουν τους περιορισμούς της αξιολόγησης, εξετάζει η Moody’s.

Σύμφωνα με τη ”Wall Street Journal”, ο οίκος αξιολόγησης, σε επιστολή του προς τους επενδυτές, ζητά τα σχόλιά τους σχετικά με τις προτάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνονται νέες σημάνσεις για τις αξιολογήσεις του ή αλλαγή του συστήματος που θα αντικαταστήσει τη γνωστή κλίμακα τρία Α έως ένα C, με ένα αριθμητικό σύστημα 21 βαθμών.

Όπως επισημαίνει η ”WSJ”, αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που επικρίθηκε η μεθοδολογία τόσο της Moody’s όσο και άλλων οίκων αξιολόγησης που κάποιος από τους οίκους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εκδίδει τις σημαντικότατες αξιολογήσεις του.

Η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, μια έμμεση παραδοχή ότι το σύστημα αξιολόγησης της Moody’s δεν λειτούργησε σωστά, αν και ο οίκος εξακολουθεί να επιμένει ότι ορισμένοι επενδυτές βασίστηκαν περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε σε αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v