Η Lloyds αγοράζει βρετανική μονάδα της BofA για 1,9 δισ. στερλίνες

Η μονάδα έχει πέντε εκατ. πελάτες και βιβλίο δανείων επτά δισ. στερλινών. Η Lloyds εκτιμά πως θα αυξήσει τα έσοδά της κατά 650 εκατ. στερλίνες το χρόνο και θα ενισχύσει το καθαρό περιθώριο επιτοκίου κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα.

Η Lloyds αγοράζει βρετανική μονάδα της BofA για 1,9 δισ. στερλίνες

Η Lloyds Banking Group γνωστοποίησε σήμερα πως αγοράζει τη βρετανική μονάδα πιστωτικών καρτών της Bank of America, MBNA, για 1,9 δισ. στερλίνες (2,35 δισ. δολάρια), στο πλαίσιο του σχεδίου της να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στη λιανική τραπεζική.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Bank of America αποφάσισε να πουλήσει τη μονάδα -η οποία έχει περίπου πέντε εκατομμύρια πελάτες και βιβλίο δανείων αξίας περίπου επτά δισ. στερλινών- το 2011, όταν άρχισε να εγκαταλείπει αρκετές διεθνείς μονάδες πιστωτικών καρτών με σκοπό να τονώσει τον ισολογισμό της.

Ωστόσο η πώληση δεν κατάφερε να γίνει τότε και η τράπεζα ξεκίνησε νέα προσπάθεια νωρίτερα φέτος.

Η Lloyds, η οποία ανήκει κατά 6,93% στη βρετανική κυβέρνηση, προσπαθεί εδώ και καιρό να επεκτείνει τις δραστηριότητες πιστωτικών καρτών και τα στελέχη της έχουν αναφέρει στο παρελθόν πως θα εξέταζαν την απόκτηση χαρτοφυλακίων συγκεκριμένου τύπου δανείων.

Η τράπεζα ανέφερε πως αναμένει αυτή η εξαγορά να αυξήσει τα έσοδα του ομίλου κατά 650 εκατ. στερλίνες το χρόνο, αλλά και να ενισχύσει το καθαρό περιθώριο επιτοκίου κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του πρώτου μισού του 2017, αφότου λάβει τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις, κατέληξε η τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v