Οι ΗΠΑ προτείνουν πρόστιμο 5-7 δισ. για τα ενυπόθηκα χρεόγραφα της Credit Suisse

Πηγές αναφέρουν πως η τράπεζα αρνείται να συμφωνήσει σε διακανονισμό αυτού του ποσού και ζητά μικρότερη ποινή. Πάντως αν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις, οι αμερικανικές αρχές θα καταθέσουν μήνυση κατά της Credit Suisse.

Οι ΗΠΑ προτείνουν πρόστιμο 5-7 δισ. για τα ενυπόθηκα χρεόγραφα της Credit Suisse

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την Credit Suisse να πληρώσει μεταξύ πέντε και επτά δισ. δολαρίων για να δώσει τέλος σε μια έρευνα, που σχετίζεται με την πώληση «τοξικών» ενυπόθηκων χρεογράφων την περίοδο που οδήγησε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με μία πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το Reuters. Το άτομο αυτό πρόσθεσε πως η τράπεζα αρνήθηκε συμφωνία αυτού του χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το μέγεθος του προτεινόμενου ποσού καταδεικνύει πως το κόστος για την τράπεζα μπορεί να είναι υψηλότερο απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές και εξηγεί το γιατί η διοίκηση της Credit Suisse ζητά –σύμφωνα με δεύτερη πηγή- μικρότερη ποινή.

«Η Credit Suisse είναι σίγουρη πως θα επιτύχει καλύτερη λύση», επεσήμανε αυτό το δεύτερο πρόσωπο. Σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις, οι αμερικανικές νομικές αρχές ενδέχεται να μηνύσουν την τράπεζα, πράγμα που θα παρέτεινε την αβεβαιότητα.

Κάτι που δείχνει πως οι διαπραγματεύσεις ίσως φτάνουν στο τελικό τους στάδιο, είναι το γεγονός πως η γενική εισαγγελέας Loretta Lynch συνάντησε την περασμένη εβδομάδα τον CEO της τράπεζας, Tidjane Thiam, ανέφερε τρίτη πηγή που επικαλείται το Reuters. Μια πιθανή επίλυση μπορεί να έρθει ήδη και από αυτή την εβδομάδα.

Η Credit Suisse και το Υπουργείο δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v