Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Ισχυρή η αγορά εργασίας

Η αύξηση των μισθών ανεβάζει ταχύτατα και οι εβδομαδιαίες απολαβές για τους νεαρότερους εργαζομένους έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη, δήλωσε η Τζάνετ Γέλεν σε ομιλία στο πανεπιστήμιο.

Γέλεν: Ισχυρή η αγορά εργασίας

Οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων θα εισέλθουν στην καλύτερη αγορά εργασίας της τελευταίας δεκαετίας, δήλωσε η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας την σημασία της εκπαίδευσης για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

«Μετά από χρόνια οικονομικής ανάκαμψης, εισέρχεστε στην ισχυρότερη αγορά εργασίας των τελευταίων 10 περίπου ετών» δήλωσε η κα. Γέλεν σε μια ομάδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.

«Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η αύξηση των μισθών ανεβάζει ταχύτατα και οι εβδομαδιαίες απολαβές για τους νεαρότερους εργαζομένους έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη την τελευταία διετία» σημείωσε.

«Αν και η παγκοσμιοποίηση πιθανότατα θα συνεχιστεί και η τεχνολογία θα συνεχίσει να εξελίσσεται, δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί η οικονομία, ποιες νέες τεχνολογίες θα αναπτυχθούν ή πόσο γρήγορα και σταθερά θα επεκταθεί η απασχόληση» ανέφερε η κα. Γέλεν.

«Η επιτυχία θα συνεχίσει να συνδέεται με την εκπαίδευση, εν μέρει γιατί μια καλή εκπαίδευση ενισχύει την ικανότητα κάποιου να προσαρμόζεται σε μια οικονομία που αλλάζει» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v