Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Monte dei Paschi: Συμφωνία για πώληση «κόκκινων» δανείων

Έχει λάβει δεσμευτικές προσφορές για δάνειο-γέφυρα, οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές.

Monte dei Paschi: Συμφωνία για πώληση «κόκκινων» δανείων

Η Monte dei Paschi di Siena γνωστοποίησε πως υπέγραψε συμφωνία για πώληση "κόκκινων" δανείων, ενώ έχει λάβει δεσμευτικές προσφορές για δάνειο-γέφυρα, οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές. 

Η τράπεζα δήλωσε πως βασικός επενδυτής του σχεδίου διάσωσής της δεν είναι ικανοποιημένος με μια κρίσιμη πτυχή της συμφωνίας, διαφωνία που θα μπορύσε να οδηγήσει σε "ναυάγιο" όλο το σχέδιο εάν δεν επιλυθεί. 

Σύμφωνα με την Monte dei Paschi, ο επενδυτής, το fund Atlante, έχει εκφράσει "βαθιές επιφυλάξεις" με επιστολή του στις 17 Δεκεμβρίου αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας για το δάνειο-γέφυρα. Το δάνειο αποτελεί ουσιώδες μέρος του σχεδίου της τράπεζας για πώληση "κόκκινων" δανείων ύψους 28 δισ. ευρώ και άντληση κεφαλαίων 5 δισ. 

Κατά την τράπεζα, γίνεται προσπάθεια για να επιλυθεί το θέμα με την Atlante. 

"Αν τα ζητήματα που εγείρει ο (διαχειριστής της Atlante) Quaestio δεν μπορούν να λυθούν, τότε η επιχείρηση δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, όπως έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Monte dei Paschi di Siena. 

Όπως μετέδιδαν νωρίτερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η προβληματική ιταλική τράπεζα προχωρά σήμερα σε πώληση νέων δανείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την κρατική διάσωση. Όπως γνωστοποίησε χθες, θα «κρατήσει» το 65% των νέων μετοχών που θα πωληθούν για θεσμικούς επενδυτές. Η προσφορά θα παραμείνει ανοικτή ως τις 13:00 GMT της Πέμπτης, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Οι υπόλοιπες μετοχές έχουν «κρατηθεί» για υφιστάμενους μετόχους και μικροεπενδυτές. Αυτή η προσφορά θα «τρέξει» ως την Τετάρτη.

Το εύρος τιμής για την πώληση των μετοχών κυμαίνεται από 1 ευρώ μέχρι 24,9 ευρώ.

Παράλληλα, η τράπεζα έχει ανοίξει εκ νέου προσφορά για μετατροπή ομολόγων σε μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v