Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Οι πολιτικές Τραμπ μπορεί να αλλάξουν το outlook

Οι προσδοκίες για μια αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική από τον Τραμπ ενδέχεται να επηρέασαν τις εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων το 2017, υποστήριξε η Γέλεν. Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία η αύξηση επιτοκίων.

Γέλεν: Οι πολιτικές Τραμπ μπορεί να αλλάξουν το outlook

Η επικεφαλής της Fed, Tζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί μια αντανάκλαση της εμπιστοσύνης που έχει η κεντρική τράπεζα στην πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η αμερικάνικη οικονομία.

Η ίδια επισήμανε ωστόσο ότι το οικονομικό outlook είναι εξαιρετικά αβέβαιο, τόνιζοντας ότι μπορεί να επηρεαστεί από αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, η κα. Γέλεν υπογράμμισε πως η νομισματική πολιτική δεν ακολουθεί μια προδιαγεγραμμένη πορεία.

Η ίδια επισήμανε ακόμα πως οι προσδοκίες για μια αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική ενδέχεται να επηρέασαν τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων το 2017.

Σημειώνεται πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί αύξηση των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις και μείωση της φορολογίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο που είχε η νίκη του κ. Τραμπ στις αγορές, η κα. Γέλεν απάντησε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) συζήτησε αυτά τα θέματα στη συνεδρίαση. Εχουμε χρόνο να δούμε να δούμε ποιες πολιτικές θα εφαρμοστούν, πρόσθεσε. 

Η ίδια τόνισε πως δεν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο για τις τιμές των μετοχών, αλλά σημείωσε πως ίσως έχουν δεχθεί ώθηση από τις προσδοκίες για την φορολογική πολιτική. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v