Πρόσληψη 25.000 εργαζομένων από την IBM στις ΗΠΑ

Η IBM είναι μεταξύ των αμερικανικών εταιριών που έχουν επικριθεί επειδή μειώνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και μεταφέρουν δραστηριότητες στο εξωτερικό. Τώρα προσλαμβάνει κόσμο εγχώρια και η CEO συνεργάζεται με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόσληψη 25.000 εργαζομένων από την IBM στις ΗΠΑ

Η Ginni Rometty, διευθύνουσα σύμβουλος της IBM, γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 25.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επενδύσει ένα δισ. δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σκιαγραφώντας τα σχέδιά της ενόψει συνάντησης των ηγετών της αμερικανικής τεχνολογικής βιομηχανίας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Rometty, η οποία περιλαμβάνεται στη συμβουλευτική επιτροπή επιχειρηματικών ηγετών του επερχόμενου προέδρου, θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ σήμερα στην Νέα Υόρκη, μαζί με την Sheryl Sandberg του Facebook, τον Jeff Bezos της Amazon και τους Larry Page και Eric Schmidt της Alphabet. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας.

Η IBM ανέφερε το Μάρτιο πως είχε ανοίξει πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως και ότι είχε αρχίσει να περικόπτει κάποιες θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο μιας «εξισορρόπησης του προσωπικού» στην προσπάθεια να προστεθούν εργαζόμενοι με εξειδικευμένες γνώσεις στο cloud ή άλλες συγκεκριμένες δεξιότητες.

Τα τελευταία χρόνια, όπως πολλές μεγάλες εταιρίες με έδρα στην Αμερική, η IBM έχει επικριθεί επειδή μειώνει χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα και μετακινεί δραστηριότητες σε χώρες όπως η Ινδία. Η εταιρία κατέγραψε λιγότερους εργαζόμενους στα τέλη του 2013 σε σχέση με τις αρχές του έτους, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, ενώ μείωσε το συνολικό εργατικό δυναμικό κατά 12% τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τεχνολογική εταιρία προσέλαβε περισσότερους Αμερικανούς εργαζομένους πέρυσι σε σχέση με πριν πέντε χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v