Inditex: Αύξηση 9% στα κέρδη εννεαμήνου

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 9% και οι πωλήσεις 11% τους εννέα μήνες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Η εταιρία δεν έδωσε στοιχεία για το τρίμηνο, ωστόσο υπολογισμοί ειδικών καταδεικνύουν αύξηση 11% σε κέρδη και πωλήσεις για το γ' τρίμηνο.

Inditex: Αύξηση 9% στα κέρδη εννεαμήνου

Η Inditex, η μητρική εταιρία της αλυσίδας ενδυμάτων Zara, ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά τους εννέα μήνες που έληξαν τον Οκτώβριο, καθώς και ότι οι πωλήσεις επιταχύνθηκαν καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής στον κόσμο σε όρους πωλήσεων, τόνισε πως τα καθαρά κέρδη για το εννεάμηνο (μέχρι τέλη Οκτωβρίου) κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, σε 2,21 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 11% σε 16,4 δισ. ευρώ.

Όπως διευκρινίζει το MarketWatch, η εταιρία δεν προσέφερε ξεχωριστά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, ωστόσο υπολογισμοί της Wall Street Journal καταδεικνύουν ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 11% σε 950 εκατ. ευρώ, από 854 εκατ. πέρυσι. Αυτό πλησιάζει αλλά δεν αγγίζει τις προσδοκίες των αναλυτών για 960 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα αυτό οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11%, στα 5,93 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς. Οι αναλυτές ανέμεναν 5,91 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ επιταχύνθηκαν οι πωλήσεις στο διάστημα των πρώτων εβδομάδων του τέταρτου τριμήνου, κάτι που οι αναλυτές παρακολουθούν στενά. Οι πωλήσεις σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, σε τοπικά νομίσματα, εκτοξεύτηκαν κατά 16% το διάστημα μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 12ης Δεκεμβρίου, έναντι ανάπτυξης 14,5% τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους.

«Οι τάσεις των πωλήσεων της Inditex μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, είναι πολύ ενθαρρυντικές», επιβεβαίωσε η Anne Critchlow, αναλύτρια στην Société Générale, εκτιμώντας ανάπτυξη των πωλήσεων like-for-like στο 10%, δηλαδή τρεις ποσοστιαίες μονάδες άνω των προσδοκιών.

«Η ανάπτυξη των πωλήσεων της Inditex στα ίδια καταστήματα συνεχίζει να διαμορφώνεται πολύ καλύτερα από τους διεθνείς ανταγωνιστές της», κατέληξε η ειδικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v