Credit Suisse: Αντιμέτωπη με αγωγή $10 δισ. για ενυπόθηκα χρεόγραφα

Η ελβετική τράπεζα απευθύνθηκε στο εφετείο για να προσβάλει αγωγή 10 δισ. δολαρίων, για παράτυπη πώληση επικίνδυνων ενυπόθηκων χρεογράφων. Η έφεση απορρίφθηκε, ενώ η Credit Suisse αντιμετωπίζει ένα ακόμη δικαστήριο το Μάρτιο.

Credit Suisse: Αντιμέτωπη με αγωγή $10 δισ. για ενυπόθηκα χρεόγραφα

Η Credit Suisse Group πρέπει να αντιμετωπίσει αγωγή ύψους $10 δισ. δολαρίων από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, με την οποία κατηγορείται για απάτη λόγω πώλησης ενυπόθηκων χρεογράφων πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, όπως απεφάνθη σήμερα αμερικανικό εφετείο.

Ο τραπεζικός κολοσσός είχε καταδικαστεί για την υπόθεση και είχε ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας Andrew Wilson αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Credit Suisse είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών που βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αμερικανικές πολιτείες, επάνω σε καταχρήσεις που έχουν να κάνουν με παράτυπες πωλήσεις επικίνδυνων τίτλων, όπως είχαν αποκαλύψει πηγές το Σεπτέμβριο.

Η τράπεζα έχει μπροστά της άλλο ένα προγραμματισμένο δικαστήριο το Μάρτιο, για μια αγωγή που έχει ξεκινήσει η αρμόδια αρχή για την εποπτεία συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες (National Credit Union Administration), για λογαριασμό πιστωτικών/χρηματοοικονομικών ενώσεων που αγόρασαν ενυπόθηκα ομόλογα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η νομική διαμάχη μπορεί να ωθήσει την τράπεζα να φτάσει σε γενικό διακανονισμό πριν το Μάρτιο.

Όπως υπολογίζει ο Elliot Stein, αναλυτής του Bloomberg Intelligence, η Credit Suisse θα καταβάλει τελικά δύο με τέσσερα δισ. δολάρια, βάσει διακανονισμών που έχει συμφωνήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v