«Κόκκινα» δάνεια 17,7 δισ. ευρώ πουλά η UniCredit

Δύο συμφωνίες με τις Fortress και Pimco για μεταφορά κόκκινων δανείων σε νέες εταιρίες στις οποίες διατηρεί μειοψηφική θέση ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 ολοκληρώνεται το deal. Προχωρά και σε ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ.

«Κόκκινα» δάνεια 17,7 δισ. ευρώ πουλά η UniCredit

Σε συμφωνία με τις Fortress και Pimco για την πώληση κόκκινων δανείων ύψους 17,7 δισ. ευρώ ήλθε η ιταλική UniCredit. 

Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στο πλαίσιο των προσπαθειών επιτάχυνσης της "απομόχλευσης" του χαρτοφυλακίου των μη βασικών δραστηριοτήτων, έχει εισέλθει σε δύο διαφορετικές συμφωνίες, μία με τη Fortress Investment Group και μία με την PIMCO, για τη μεταφορά δύο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε νεοσυσταθείσες και ανεξάρτητες οντότητες στις οποίες η UniCredit θα τηρεί μειοψηφική θέση. Η καθεμία από τις δύο οντότητες θα τελεί υπό τη διαχείριση του αντίστοιχου επενδυτικού εταίρου, που θα έχει πλειοψηφική θέση.

Οι συναλλαγές αφορούν στη μεταφορά συνδυαστικά μικτής λογιστικής αξίας ύψους 17,7 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου του 2016. Η ολοκλήρωση των συναλλαγών υπόκειται στους συνήθεις όρους και στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα. 

Ως σύμβουλοι ενήργησαν οι Morgan Stanley και UniCredit CIB

Προχωρά σε ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ

Η UniCredit ανακοίνωσε πως προχωρά σε έκδοση μετοχών ύψους 13 δισ. ευρώ, με στόχο τον εξορθολογισμό του ισολογισμού της και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης κερδοφορίας της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκδοση μετοχών που έχει γίνει στη χώρα.

Η κίνηση της UniCredit έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις ιταλικές τράπεζες και την οικονομία της χώρας, με τη Monte dei Paschi di Siena να κινδυνεύει με κατάρρευση και τη χώρα να ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές.

Η UniCredit σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση μέχρι τον Ιούνιο και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει την απομάκρυνση «κόκκινων» δανείων ύψους 17,7 δισ. ευρώ από τον ισολογισμό της, κάτι που θα της επιτρέψει να ενισχύσει τα κέρδη της και τη διανομή μερίσματος μέχρι το 2019.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v