Gates, Bezos και Ma ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καθαρή τεχνολογία

Οι ηγέτες θα επενδύσουν πάνω από 1 δισ. δολάρια στην καθαρή τεχνολογία. Επιδιώκουν το νέο τους fund να φέρει οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη και καθαρή ενέργεια. Ο Bill Gates θα προεδρεύει του συμβουλίου.

Gates, Bezos και Ma ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καθαρή τεχνολογία

Κάποιοι από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες του κόσμου λάνσαραν τη Δευτέρα ένα νέο fund, το οποίο θα επενδύσει πάνω από ένα δισ. δολάρια στην «επόμενη γενιά καθαρών τεχνολογιών».

Το fund θα είναι γνωστό ως Breakthrough Energy Ventures (BEV) και πρόκειται να τοποθετήσει κεφάλαιο σε νέες τεχνολογίες που θα είναι σε θέση να προσφέρουν οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια.

Τα μέλη του BEV περιλαμβάνουν τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, ο οποίος θα προεδρεύει του συμβουλίου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alibaba, Jack Ma, που θα συμμετέχει και στο συμβούλιο, καθώς και τον CEO της Amazon, Jeff Bezos.

«Οτιδήποτε οδηγεί σε φθηνή, καθαρή, αξιόπιστη ενέργεια, είμαστε ανοικτόμυαλοι απέναντί του», εξήγησε ο Gates σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Quartz.

Όπως πρόσθεσε, η επένδυση στον τομέα της ενέργειας έχει τις δικές της, ιδιαίτερες δυσκολίες: «Ο κόσμος πιστεύει ότι μπορείς απλά να βάλεις 50 εκατ. δολάρια και να περιμένεις δύο χρόνια και τότε θα ξέρεις τι πήρες (…) αυτό δεν ισχύει καθόλου», ανέφερε σύμφωνα με το CNBC.

Το συμβούλιο και η διοικητική ομάδα του fund θα πάρουν αποφάσεις για το πού θα επενδύσουν, βάσει αρκετών παραγόντων, περιλαμβανομένου του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής και επιστημονικών πιθανοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v