Βάιντμαν: Η Ιταλία ίσως διασώσει τις τράπεζες

Το ιταλικό κράτος μπορεί να επέμβει για να προστατεύσει τους επενδυτές «για πολιτικούς λόγους», τόνισε ο τραπεζίτης, ιδιαίτερα αφού η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της Monte dei Paschi για παράταση της προθεσμίας συγκέντρωσης κεφαλαίου.

Βάιντμαν: Η Ιταλία ίσως διασώσει τις τράπεζες

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ανέφερε ότι η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να συμμετάσχει στις διασώσεις των τραπεζών, αφότου οι ρυθμιστικές αρχές απέρριψαν αίτημα της Banca Monte dei Paschi di Siena για παράταση της προθεσμίας της για να συγκεντρώσει κεφάλαια.

Η τράπεζα ζήτησε από τον Ενιαία Μηχανισμό Εποπτείας (SSM) μερικές επιπλέον εβδομάδες, ώστε να συγκεντρώσει τα πέντε δισ. ευρώ, αφού ο Ματέο Ρέντσι έχασε στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και παραιτήθηκε.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κράτος να συμμετάσχει σε μια λύση της κρίσης, μαζί με τους επενδυτές», ανέφερε ο Βάιντμαν σε συνέντευξη που πρόκειται να δημοσιευθεί την Κυριακή στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntag, σύμφωνα με το MarketWatch.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τραπεζίτης τόνισε ότι το κράτος μπορεί να επέμβει για να προστατεύσει τους επενδυτές «για πολιτικούς λόγους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v