Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η Credit Agricole μελετά προσφορά για SocGen;

Η Credit Agricole ζήτησε από τον βραχίονά της Calyon και την Lazard να μελετήσουν ως σύμβουλοι μια ενδεχόμενη προσφορά προς την Societe Generale, αναφέρει η εφημερίδα Les Echos.

Και η Credit Agricole μελετά προσφορά για SocGen;
Η Credit Agricole ζήτησε από τον βραχίονά της Calyon και την Lazard να μελετήσουν ως σύμβουλοι μια ενδεχόμενη προσφορά προς την Societe Generale, αναφέρει η εφημερίδα Les Echos, παραθέτοντας ανώνυμες πηγές.

Στο πλαίσιο των φημών που αφορούν την SocGen, που έχει αποδυναμωθεί μετά το σκάνδαλο συναλλαγών που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Credit Agricole θεωρείται πιθανός αγοραστής ενεργητικών στην περίπτωση που διαμελιστεί η SocGen.

Σύμφωνα με τις πηγές της Les Echos, η Credit Agricole δεν θέλει να αφήσει την BNP Paribas να εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην λιανική τραπεζική αγορά της Γαλλίας, μέσω εξαγοράς της SocGen.

Η BNP Paribas επιβεβαίωσε χθες ότι μελετά την προσέγγιση της SocGen.

Η μετοχή της SocGen άνοιξε με εκτίναξη 4% στις συναλλαγές της Παρασκευής, στον απόηχο του δημοσιεύματος και κινείται το μεσημέρι 2,5% υψηλότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η BNP είχε προσπαθήσει αποτυχημένα να εξαγοράσει την SocGen το 1999. Από την περασμένη εβδομάδα που ”έσκασε η βόμβα” της ζημιάς 4,9 δισ. ευρώ στην SocGen εξαιτίας συναλλαγών απατεώνα trader, η αγορά βρίθει φημών για το μέλλον της δεύτερης ισχυρότερης γαλλικής τράπεζας.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει την τράπεζα να διαμελίζεται και την Credit Agricole να αναλαμβάνει το banking arm ενώ η BNP τις λιανικές τραπεζικές επιχειρήσεις του ομίλου.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v