Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

100 εκατ. ευρώ κόστισαν οι απεργίες στη Lufthansa

Η εταιρία μετέφερε τον Νοέμβριο 4,2 εκατ. επιβάτες με 39.377 πτήσεις, ενώ τον Οκτώβριο είχε εξυπηρετήσει 5,9 εκατ. ανθρώπους με 49.299 πτήσεις. Σε ετήσιους όρους, οι επιδόσεις ήταν καλές, καθώς και πέρυσι πραγματοποιήθηκαν απεργίες.

100 εκατ. ευρώ κόστισαν οι απεργίες στη Lufthansa

Βουτιά κατέγραψε ο αριθμός επιβατών της Deutsche Lufthansa τον Νοέμβριο, εν μέσω απεργιών των πιλότων που οδήγησαν σε χιλιάδες ακυρώσεις. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι ακυρώσεις του περασμένου μήνα κόστισαν στην αεροπορική εταιρία περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα πως τον Νοέμβριο μετάφερε 4,2 εκατ. επιβάτες με 39.377 πτήσεις. Αντίθετα, τον Οκτώβριο είχε μεταφέρει 5,9 εκατ. επιβάτες με 49.299 πτήσεις.

Τον μεταφορέα έπληξαν απεργίες επτά ημερών και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, διαμορφώνοντας ανάλογα τη διαφορά σε ετήσια βάση. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015, ο αριθμός επιβατών στην πραγματικότητα ενισχύθηκε κατά 5,8%.

Η Lufthansa βρίσκεται ακόμη σε παρατεταμένη διαμάχη με τους πιλότους και το προσωπικό πτήσης για τους μισθούς. Οι απεργίες του προηγούμενου μήνα, στην οποία προχώρησαν οι πιλότοι, ανάγκασαν την εταιρία να ακυρώσει 4.500 πτήσεις, επηρεάζοντας περίπου 525.000 επιβάτες. Ξεχωριστή απεργία των πληρωμάτων σε πτήσεις στη μονάδα Eurowings του ομίλου επίσης οδήγησε σε ακύρωση ενός μικρού αριθμού πτήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v