To ιταλικό ΥΠΟΙΚ εξετάζει αύξηση μεριδίου στη Monte Paschi

Το υπουργείο Οικονομικών είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Monte dei Paschi, με μερίδιο 4%. Περίπου 40.000 επενδυτές λιανικής κατέχουν κοντά στα 2 δισ. ευρώ σε ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της τράπεζας

To ιταλικό ΥΠΟΙΚ εξετάζει αύξηση μεριδίου στη Monte Paschi

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να αυξήσει το μερίδιο του στην Monte dei Paschi di Siena αγοράζοντας χρέος χαμηλής εξασφάλισης από επενδυτές λιανικής και μετατρέποντας το σε μετοχές, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Η γηραιότερη τράπεζα του κόσμου πρέπει να αντλήσει 5 δισ. ευρώ ως το τέλος του μήνα για να αποφύγει μια εκκαθάριση, αλλά το μέλλον του σχεδίου ανακαφελαιοποίησης είναι αμφίβολο μετά την βαριά ήττα του Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα.

Η ιταλική τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ μέσω μετατροπής χρέους χαμηλής εξασφάλισης θεσμικών επενδυτών σε μετοχές.  Μια από τις πηγές υποστήριξε πως επιπλέον αυτού, το υπουργείο Οικονομικών θα αγοράσει χρέος μειωμένης εξασφάλισης από επενδυτές λιανικής.

Σημειώνεται ότι περίπου 40.000 επενδυτές λιανικής κατέχουν κοντά στα 2 δισ. ευρώ σε ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της τράπεζας με έδρα την Τοσκάνη.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη και θα εφαρμόσει το σχέδιο αν χρειαστεί» είπε η μια πηγή.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Monte dei Paschi, με μερίδιο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v