Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SocGen: Το ΔΣ στήριξε τον ”αμυντικό” D. Bouton

Το διοικητικό συμβούλιο της Société Générale απέκρουσε τις ποικίλες επικρίσεις και υποστήριξε τον πρόεδρο Daniel Bouton, ο οποίος θεωρείται ευρέως η καλύτερη άμυνα κατά μιας επιθετικής εξαγοράς της τράπεζας.

SocGen: Το ΔΣ στήριξε τον ”αμυντικό” D. Bouton
Το διοικητικό συμβούλιο της Société Générale απέκρουσε τις ποικίλες επικρίσεις και υποστήριξε τον πρόεδρο Daniel Bouton, μολονότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας προστέθηκε χθες στα επίσημα πολιτικά πρόσωπα που ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της κρίσης και επέκρινε αυστηρότατα τους ελέγχους κινδύνου της γαλλικής τράπεζας.

Στην τετράωρη συνεδρίασή τους, τα στελέχη του Δ.Σ. αποφάσισαν επίσης το πώς θα απευθυνθεί το συμβούλιο στους ενδεχόμενους ”μνηστήρες”. Οι ανταγωνιστικές τράπεζες πιστεύεται ότι ”περικυκλώνουν” την SocGen μετά την αποκάλυψη της απάτης του trader Jerome Kerviel, που κόστισε στην τράπεζα 4,9 δισ. ευρώ.

Σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την φήμη της τράπεζα, το Δ.Σ. διόρισε ειδική επιτροπή που θα επιβλέπει την διοίκηση και θα ερευνήσει τα αίτια της κρίσης, με την βοήθεια του οίκου συμβούλων PwC. Προεδρεύων της επιτροπής θα αναλάβει ο Jean-Martin Folz, πρώην επικεφαλής της Peugeot.

Αν και ο διορισμός του συμβουλίου είναι πλήγμα για τον πρόεδρο κ. Bouton,το Δ.Σ. τόνισε ότι δεν του ασκήθηκαν πιέσεις να παραιτηθεί. Ο κ. Bouton θεωρείται ευρέως η καλύτερη άμυνα κατά μιας επιθετικής εξαγοράς της SocGen, αφού έχει ήδη αντικρούσει την ”επίθεση” της ανταγωνιστικής BNP Paribas το 1999.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v