Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

Η ζήτηση από επιχειρήσεις ενισχύθηκε κατά 5,1% και αντιστάθμισε την πτώση 1,2% που εμφάνισαν στο μήνα οι αγορές από ιδιώτες καταναλωτές. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τη μειωμένη προθυμία για μεγάλες αγορές.

Βρετανία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο
Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων συνέχισαν να ενισχύονται στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση από επιχειρήσεις αντιστάθμισε τη μειούμενη ζήτηση από ιδιώτες αγοραστές.

Όπως γνωστοποίησε η Society of Motor Manufacturers and Traders, τα οχήματα που πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα ανήλθαν σε 184.101, αριθμός που μεταφράζεται σε άνοδο 2,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Μέχρι στιγμής φέτος, πάνω από 2,5 εκατ. νέα αυτοκίνητα έχουν εγγραφεί, αριθμός-ρεκόρ για τους 11 πρώτους μήνες του έτους.

Μία άνοδος της τάξης του 5,1% στις εγγραφές νέων αυτοκινήτων από εταιρίες πυροδότησε ανάπτυξη καθώς οι πωλήσεις προς ιδιώτες αγοραστές υποχώρησαν κατά 1,2% στον μήνα, δίνοντας συνέχεια σε μια τάση που ήδη κρατούσε οκτώ μήνες, επισημαίνει ο Guardian.

Η ζήτηση για υβρίδια και ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφάνισε μεγάλη άνοδο 25% σε 6.663 οχήματα, δίνοντας στα μοντέλα αυτά το ρεκόρ του 3,6% σε μερίδιο αγοράς.

Η εφημερίδα τονίζει ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ενισχύθηκαν από την οικονομία που αναπτύσσεται και από μια πληθώρα φθηνών ευκαιριών. Ωστόσο οι οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι περιορισμένες πωλήσεις σε ιδιώτες δείχνουν πως οι καταναλωτές είναι όλο και λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν μεγάλες αγορές εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v