RBS: Διακανονισμός $1,02 δισ. για έκδοση δικαιωμάτων από το 2008

Η τράπεζα στόχευε να επιλύσει όσα νομικά προβλήματα ήταν δυνατό, μέσα στην περίοδο 2015-2016. Η εν λόγω συμφωνία θα της στοιχίσει μέχρι και 800 εκατ. στερλίνες, ενώ όλο το ποσό καλύπτεται από τις υπάρχουσες προβλέψεις.

RBS: Διακανονισμός $1,02 δισ. για έκδοση δικαιωμάτων από το 2008
Η Royal Bank of Scotland συμφώνησε να πληρώσει μέχρι και 800 εκατ. στερλίνες στο πλαίσιο νομικής διαμάχης με τους μετόχους για έκδοση δικαιωμάτων, προκειμένου να μειώσει κι άλλο τα κόστη.

Η RBS, η οποία ανήκει κατά 73% στη βρετανική κυβέρνηση, γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει προχωρήσει σε πλήρη και τελικό διακανονισμό με τρεις από τις πέντε ομάδες μετόχων που αντιπροσωπεύουν το 77% των νομικών αξιώσεων σε όρους αξίας, στην εν λόγω έκδοση δικαιωμάτων του 2008.

Συνολικά, η τράπεζα ανέφερε ότι είναι πρόθυμη να πληρώσει μέχρι και 800 εκατ. στερλίνες στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, με την προϋπόθεση ότι το ποσό της διευθέτησης όλων των αξιώσεων θα μοιραστεί ισάξια μεταξύ των πέντε ομάδων μετόχων.

Ολόκληρο το ποσό καλύπτεται από τις ήδη υπάρχουσες προβλέψεις της RBS, τονίζει το MarketWatch.

«Έχουμε καταστήσει σαφείς πως θέλαμε να επιλύσουμε όσα περισσότερα από τα νομικά μας θέματα μπορούσαμε, στη διάρκεια του 2015 και 2016. Είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε σε αυτή την συμφωνία και ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτή από τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν αξιώσεις, ούτως ώστε αυτή η μακρόχρονη πορεία περίπλοκης και δαπανηρής νομικής διαμάχης να μπορέσει πλέον να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ross McEwan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v