Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίση στα hedge funds

Σειρά έκτακτων μέτρων αναγκάστηκαν να επιβάλουν αρκετά ευρωπαϊκά hedge funds προκειμένου να μην καταρρεύσουν, εν μέσω της κρίσης στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Κρίση στα hedge funds
Σειρά έκτακτων μέτρων αναγκάστηκαν να επιβάλουν αρκετά ευρωπαϊκά hedge funds προκειμένου να μην καταρρεύσουν, εν μέσω της κρίσης στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Έως και 10 ευρωπαϊκά hedge funds έχουν αναστείλει τις αποσβέσεις, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ”σηκώσουν” ρευστό όταν οι διαχειριστές τους κατέγραψαν σοβαρές απώλειες, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των ”Times”.

Χρηματιστής του Λονδίνου δήλωσε στους ”Sunday Times” ότι ακόμα και πριν από τις ακραίες διακυμάνσεις της προηγούμενης εβδομάδας, τα δύο τρίτα σχεδόν των hedge funds με έδρα το Λονδίνο είχαν χάσει το 4%-10% της αξίας τους, τονίζοντας ότι ”σημαντικός αριθμός” hedge funds είχαν χάσει ακόμα περισσότερο.



Οι ειδικοί της αγοράς προειδοποιούν ότι τα προβλήματα που εμφανίζουν τα hedge funds ενδεχομένως να προκαλέσουν ακόμα περισσότερες αναταράξεις στις αγορές, ιδιαίτερα αν πολλά από αυτά αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση των θέσεών τους.

Στα funds με ”βαριές” απώλειες, σύμφωνα με πληροφορίες της Eurohedge, περιλαμβάνονται τα Corin, Phylon, Addax FX1, Henderson Global Currency, Odey Treasury, Sector ERV, Kinetic Special Situations, Systeia Alternative Risk Trading και Polar Technology.

Τα προβλήματα μεγεθύνονται από το γεγονός ότι οι prime brokers, δηλαδή τα τμήματα των επενδυτικών τραπεζών που χρηματοδοτούν τα hedge funds, ακολουθούν πιο αυστηρή πολιτική όσον αφορά στον δανεισμό.

Τα hedge funds από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι για πολλούς τα προβλήματα ξεκίνησαν το προηγούμενο έτος, τον Μάιο, και συνεχίστηκαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v