Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Warren Buffett αγόρασε 3% της Swiss Reinsurance

Η Swiss Reinsurance, μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον πλανήτη, ανακοίνωσε ότι η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett αγόρασε μερίδιο 3% στην ελβετική ανταγωνιστική.

Ο Warren Buffett αγόρασε 3% της Swiss Reinsurance
Η Swiss Reinsurance, μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον πλανήτη, ανακοίνωσε ότι η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett αγόρασε μερίδιο 3% στην ελβετική ανταγωνιστική, αναλαμβάνοντας ένα μερίδιο των επιχειρήσεών της.

Η μετοχή της Swiss Re έχει χάσει το ένα τέταρτο της αξίας της από τον Νοέμβριο, όταν ανακοίνωσε ζημίες 1,2 δισ. φράγκων από παράγωγα.

Παράλληλα, ο τίτλος έχασε ένα ακόμη 12% της αξίας της την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω ανησυχίας για διαγραφές ενεργητικού που σχετίζονται με το subprime, κινείται κόντρα στην ελβετική αγορά που υποχωρεί, και καταγράφει κέρδη 7,5% καθώς οι επενδυτές εκλαμβάνουν την κίνηση Buffet ως ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρία.

Η Berkshire θα αναλάβει το 20% των επιχειρήσεων ακινήτων και ατυχημάτων της Swiss Re μέσα στην ερχόμενη 5ετία. Η Swiss Re θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει επιπλέον πρόγραμμα επαναγοράς ύψους 1,75 δισ. ελβετικών φράγκων.

Στόχος του κ. Buffett είναι να ενδυναμώσει τον όμιλο επενδύσεων, καθώς μειώνονται τα έσοδα από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και το δολάριο αποδυναμώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v