Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,5% μείωσε τα επιτόκια (Funds rate) η FED

Στο 3,5% μείωσε αιφνιδιαστικά τα επιτόκια (Funds rate) η FED, μια μείωση της τάξεως του 0,75%, που γίνεται για πρώτη φορά ανάμεσα στις καθιερωμένες συνεδριάσεις της , απο την 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Στο 3,5% μείωσε τα επιτόκια (Funds rate) η FED
Στο 3,5% μείωσε αιφνιδιαστικά τα επιτόκια (Funds rate) η FED, μια μείωση της τάξεως του 0,75%, που γίνεται για πρώτη φορά ανάμεσα στις καθιερωμένες συνεδριάσεις της, απο την εποχή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η επόμενη συνεδρίαση της FED έχει προγραμματιστεί για τις 29 και 30 Ιανουαρίου και όπως ”υποδηλώνουν” τα futures θα ανακοινωθεί μια νέα μείωση των επιτοκίων, ίσως κατά 50 μονάδες βάσης.

H σημερινή απόφαση της FED αποτελεί την μεγαλύτερη σε ύψος (0,75%) μείωση επιτοκίων, από την δεκαετία του 1980.

Η FED έλαβε αυτή την απόφαση εν όψει του αδύναμου οικονομικού outlook και του αυξανόμενου κινδύνου για την ανάπτυξη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι τόσο χθες όσο και σήμερα τα futures έδειχναν ότι οι αμερικανικές αγορές θα ανοίξουν με ποσοστά πτώσης της τάξεως του 3-5% κατα περίπτωση.

Το γεγονός ότι η FED δεν περίμενε την προγραμματισμένη σε περίπου μία εβδομάδα συνεδρίαση, δείχνει την ανησυχία της για τις αγορές, ενω πρέπει να σημειωθεί ότι απο τις 18 Σεπτεμβρίου ως τώρα τα αμερικανικά επιτόκια έχουν μειωθεί συνολικά κατα 1,75%.

H FED προχώρησε επίσης στη μείωση του προεξοφλητικού επιτοκίου (discount rate) κατά 75 μονάδες βάσης το οποίο διαμορφώνεται πλέον στο 4%.

Εν τω μεταξύ, κατά 0,25% στο 4% μείωσε τα επιτόκια και η κεντρική τράπεζα του Καναδά, σε μια κίνηση αναμενόμενη από τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v