Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Almunia: Η ύφεση δεν απειλεί την οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζεται ο κ. Joaquin Almunia, Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ δεν θα ”περάσει” και στην υφήλιο.

Almunia: Η ύφεση δεν απειλεί την οικονομία
Αισιόδοξος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζεται ο κ. Joaquin Almunia, Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ δεν θα ”περάσει” και στην υφήλιο, όπως μεταδίδει το AFX.

Δεν πρόκειται για διεθνή ύφεση – πρόκειται για κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ”, τόνισε ο κ. Almunia σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών, κ. Andrej Bajuk (η Σλοβενία διατηρεί την προεδρία της Ε.Ε.), υπογράμμισε: ”Σαφώς όλοι ανησυχούμε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Όμως θεωρούμε ότι τα ισχυρά θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης μπορούν να τη βοηθήσουν”.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Jean-Claude Junker, θεωρεί δε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι ”η ευρωζώνη βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με τις ΗΠΑ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v