Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύμα της ύφεσης και το ...Botox

Οι εταιρίες που κατασκευάζουν τα προϊόντα της αγοράς πλαστικής χειρουργικής, όπως λέιζερ ρυτίδων, ανόρθωση στήθους, ενέσεις Botox, λιπαναρρόφηση κλπ, αρχίζουν να καταθέτουν ενδείξεις μείωσης της ζήτησης εξαιτίας της ευρύτερης οικονομικής δυσπραγίας.

Η αγορά πλαστικής χειρουργικής και κοσμητικής αποκατάστασης, που περιλαμβάνει τα λέιζερ ρυτίδων, την ανόρθωση στήθους, τις ενέσεις Botox, την λιπαναρρόφηση κλπ, άνθισε την τελευταία πενταετία στις ΗΠΑ, χάρη στην βελτίωση της τεχνολογίας, την διεύρυνση της κοινωνικής αποδοχής και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Οι εταιρίες όμως που κατασκευάζουν τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για αυτές τις επεμβάσεις αρχίζουν να καταθέτουν ενδείξεις μείωσης της ζήτησης.

Η Allergan, η εταιρία που παρασκευάζει το Botox ανέφερε πρόσφατα ότι δεν έχει παρατηρήσει επίδραση της οικονομικής διολίσθησης στις πωλήσεις του πασίγνωστου προϊόντος της, αλλά η Mentor Corporation, επιχείρηση εμφυτευμάτων και προϊόντων λιπαναρρόφησης, είχε ανακοινώσει από τον Νοέμβριο ότι εκδηλώνεται επιβράδυνση στον χώρο.

Και η ταχεία επιδείνωση των αποτελεσμάτων από τις αλυσίδες πολυτελών ειδών Tiffany, Coach και Ralph Lauren υποδεικνύουν ότι η συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών επιταχύνεται και ”περνάει” πλέον και στο υψηλό εισόδημα.

Οι εύποροι πελάτες της πλαστικής χειρουργικής δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, ακόμη κι αν η οικονομική διολίσθηση είναι παρατεταμένη.

Ομως οι μετοχές της Mentor και της Medicis έχουν διολισθήσει 20% και 14% αντιστοίχως από τον Οκτώβριο, καθώς στην αγορά είναι διάχυτος ο φόβος ότι οι ”καλοί” πελάτες, όσοι δηλαδή έχουν αποδοχές 75-125.000 δολ. το χρόνο, θα προτιμήσουν να αφήσουν για αργότερα την όποια παρέμβαση είχαν προγραμματίσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v