Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: ”Άνοιγμα” στα SWF από McCreevy

H Ευρώπη οφείλει να καλωσορίσει τις επενδύσεις από κρατικά επενδυτικά κεφάλαια και αυτό θα αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των ανησυχιών περί διακυβέρνησης και διαφάνειας. Τάδε έφη Charlie McCreevy, ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει η Thomson Financial.

Κομισιόν: ”Άνοιγμα” στα SWF από McCreevy
H Ευρώπη οφείλει να καλωσορίσει τις επενδύσεις από κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (Sovereign Wealth Funds ή SWF) και αυτό θα αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των ανησυχιών περί διακυβέρνησης και διαφάνειας. Τάδε έφη Charlie McCreevy, ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει η Thomson Financial.

”Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος για τα SWF ως δικαιολογία για την ανάληψη αδικαιολόγητων φραγμών στις επενδύσεις και στην ελεύθερη ροή των κεφαλαίων”, τόνισε σε ομιλία του εχθές, Κυριακή, στο Λονδίνο.

Παράλληλα, σημείωσε πως ”οι πρόσφατοι χρηματοοικονομικοί κλυδωνισμοί καταδεικνύουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ρευστότητα για τις οικονομίες μας” και ότι τα κρατικά funds έχουν επιτελέσει σημαντικό ρόλο μέσω των επενδύσεων σε εταιρίες όπως η Barclays, η Citibank, η Bear Stearns και η Morgan Stanley.

Ενώ υπογράμμισε πως ”τα SWF οφείλουν να επιδεικνύουν διαφάνεια στις δραστηριότητές τους”, εξήγησε ότι ”η προσέγγισή μας πρέπει να είναι ανοιχτή στις επενδύσεις, να αποφεύγουμε τις πρωτοβουλίες προστατευτισμού και να ενθαρρύνουμε τη διαφάνεια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v