Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελβετία: Σε υψηλό 12 ετών ο πληθωρισμός (2%)

Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε αναπάντεχα στην Ελβετία κι ”έτρεξε” με τον ταχύτερο ρυθμό 12 ετών τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της αύξησης του κόστους ενέργειας. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2% σε ετήσια βάση μετά την αύξηση 1,8% ετησίως του Νοεμβρίου.

Ελβετία: Σε υψηλό 12 ετών ο πληθωρισμός (2%)
Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε αναπάντεχα στην Ελβετία κι ”έτρεξε” με τον ταχύτερο ρυθμό 12 ετών τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της αύξησης του κόστους ενέργειας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2% σε ετήσια βάση μετά την αύξηση 1,8% ετησίως του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία του έθνους. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο 1995. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα παραμείνει σταθερός στο 1,8%.

Εξαιτίας των πληθωριστικών κινδύνων και της διολίσθησης του ελβετικού φράγκου που ακριβαίνει τις εισαγωγές, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας σηματοδότησε τον περασμένο μήνα ότι είναι έτοιμη να δράσει, εάν χρειαστεί.

Η Swiss National Bank, που πραγματοποιεί τις τακτικές συνεδριάσεις καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής ανά τρίμηνο, διατήρησε σταθερό το επιτόκιο του φράγκου στο 2,75% στην συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v