Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίδιο της Air Berlin σε επιχειρηματία Ν.Αφρικής

Ενας επιχειρηματίας του αεροπορικού κλάδου από την Νότιο Αφρική αγόρασε μερίδιο 15,4% στην γερμανική επιχείρηση φθηνών εισιτηρίων Air Berlin και η πλειοψηφία των μετοχών της γερμανικής επιχείρησης να βρίσκεται πλέον σε δύο ομάδες ”insiders” της αεροπορικής βιομηχανίας.

Ενας επιχειρηματίας του αεροπορικού κλάδου από την Νότιο Αφρική αγόρασε μερίδιο 15,4% στην γερμανική επιχείρηση φθηνών εισιτηρίων Air Berlin, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μετοχών της γερμανικής επιχείρησης να βρίσκεται πλέον στα χέρια δύο ομάδων ”insiders” της αεροπορικής βιομηχανίας.

Η κίνηση θεωρείται ένδειξη ότι η αεροπορική επιχείρηση που καθοδήγησε τον συγκεντρωτισμό στον γερμανικό κλάδο αγοράζοντας τρεις εθνικές αερογραμμές στους τελευταίους 18 μήνες, τίθεται πλέον και η ίδια προς πώληση. Η μετοχή της Air Berlin αντέδρασε με άνοδο 10% στα 13,66 ευρώ.

Οι ιδρυτές και η διοίκηση της Air Berlin κατέχουν το 35% της εταιρίας, αλλά τελευταία σηματοδότησαν ότι έχουν πρόθεση να μειώσουν τα μερίδια.

Η γερμανική επιχείρηση ανακοίνωσε χθες ότι η Vatas Holdings, την οποία ελέγχει ο Νοτιοαφρικανός Rob Hersov, απέκτησε μερίδιο πλειοψηφίας στην επιχείρηση, προσθέτοντας ότι δεν έχει πληροφορίας για τις προθέσεις του νέου επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v