Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gazprom: Στόχος το 10% της γαλλικής αγοράς

Στο 10% στη γαλλική αγορά φυσικού αερίου εντός των επόμενων τεσσάρων έως πέντε ετών στοχεύει η Gazprom, όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ”La Tribune” ο αντιπρόεδρός κ. της Alexander Medvedev.

Gazprom: Στόχος το 10% της γαλλικής αγοράς
Στο 10% στη γαλλική αγορά φυσικού αερίου εντός των επόμενων τεσσάρων έως πέντε ετών, στοχεύει η Gazprom, όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ”La Tribune” ο αντιπρόεδρός της κ. Alexander Medvedev.

Σύμφωνα με τον κ. Medvedev, η γαλλική αγορά είναι μία εκ των πέντε κορυφαίων παγκοσμίως, ενώ το 2007 η Gazprom παρέδωσε απευθείας σε πελάτες λιανικής 500 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη χώρα.

Η Gazprom συνεχίζει τη συνεργασία της με τον γαλλικό ενεργειακό όμιλο EDF. Πάντως, ο κ. Medvedev χαρακτήρισε ελλιπείς τις προτάσεις της Ε.Ε. για απελευθέρωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ικανότητα να ”λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, χωρίς την ανάγκη καθοδήγησης από την Ε.Ε.”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξαγορών ευρωπαϊκών εταιριών από τον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου, ο κ. Medvedev τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, όμως η Gazprom είναι ”πάντα ανοιχτή σε περίπτωση που υπάρξουν κάποιες συμφέρουσες ευκαιρίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v