Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορές –ρεκόρ εταιριών ΗΠΑ στο δ’ 3μηνο

Οι ξένοι επενδυτές αξιοποίησαν την διολίσθηση του δολαρίου τους τελευταίους τρεις μήνες και αγόρασαν τις περισσότερες αμερικανικές εταιρίες σε μια δεκαετία και πλέον, με πλέον δραστήριους τους αγοραστές από το Ντουμπάι και την Ολλανδία.

Εξαγορές –ρεκόρ εταιριών ΗΠΑ στο δ’ 3μηνο
Οι ξένοι επενδυτές αξιοποίησαν την διολίσθηση του δολαρίου τους τελευταίους τρεις μήνες και αγόρασαν τις περισσότερες αμερικανικές εταιρίες σε μια δεκαετία και πλέον.

Οι αγοραστές από το Ντουμπάι έως την Ολλανδία ανέλαβαν το 46% του συνόλου των 230,5 δισ. δολ. σε εξαγορές και συγχωνεύσεις που ανακοινώθηκαν στο δ’ τρίμηνο στις ΗΠΑ, που είναι το υψηλότερο μερίδιο από 1998 που άρχισε να συγκεντρώνει τα στοιχεία το πρακτορείο Bloomberg.

Στο σύνολο δεν περιλαμβάνονται 17,9 δισ. δολ. που ήταν οι αποκαλούμενες παθητικές επενδύσεις των εθνικών επενδυτικών κεφαλαίων Ασίας και Μέσης Ανατολής σε αμερικανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Citigroup.

Η εισροή των ξένων αγοραστών συγκράτησε την πτώση στις εγχώριες συμφωνίες, που εκδηλώθηκε καθώς έληξε η περίοδος άνθισης των μοχλευμένων εξαγορών οι οποίες και είχαν αναρριχηθεί στο α’ εξάμηνο 2007.

Οι ξένοι αγοραστές, που ”επιτίθενται” με αφορμή την πτώση 10% του δολαρίου έναντι του ευρώ πέρσι, δεν δείχνουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους, σημειώνουν τραπεζικοί και νομικοί κύκλοι στο πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v