Wall: Φτηνά τα blue chips

Φτηνότερες είναι οι 50 μεγαλύτερες εταιρίες του S&P 500 από το σύνολο των υπολοίπων εταιριών του δείκτη, γεγονός που, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί ”σινιάλο” για την αγορά blue chips. ”Η χρηματιστηριακή πτώση κατέστησε τις μεγάλες εταιρίες ελκυστικότερες από τις μικρές”, επισημαίνουν.

Wall: Φτηνά τα blue chips
Φτηνότερες από το σύνολο των υπόλοιπων εταιριών του δείκτη S&P 500 είναι τώρα οι 50 μεγαλύτερες, σε χρηματιστηριακή αξία, εταιρίες του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES Inc., εταιρίες όπως η IBM και η General Electric, διαπραγματεύονται λιγότερο από 20 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη τους.

Όπως διαπιστώνουν οι αναλυτές, η διαπίστωση αυτή οδηγεί στην αγορά μετοχών ”μεγάλων εταιριών”. ”Παλαιότερα όταν κανείς έψαχνε τι είδους μετοχές να αγοράσει, η τεχνική ανάλυση τον οδηγούσε σε μικρές σχετικά εταιρίες, ενώ τώρα τα σινιάλα δείχνουν blue chips”.

Αξλιζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του τεχνολογικού ράλι στο τέλος της δεκαετίας του ’90 οι μεγαλύτερες εταιρίες του S&P 500 διαπραγματεύονταν 49 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, ενώ τώρα ο αριθμός αυτός έχει πέσει στο 21.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v