Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Υψηλό 3μήνου για έκτακτο δανεισμό τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνεισε στις εμπορικές τράπεζες 2,435 δισ. ευρώ σε επιτόκιο 5% στις 17 Δεκεμβρίου, που είναι τα περισσότερα κεφάλαια από τις 26 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο ρυθμιστής της νομισματικής πολιτικής της ευρωζώνης.

ΕΚΤ: Υψηλό 3μήνου για έκτακτο δανεισμό τραπεζών
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνεισε στις εμπορικές τράπεζες τα περισσότερα κεφάλαια των τελευταίων τριών μηνών στις έκτακτες δημοπρασίες της, όπως ανακοίνωσε ο ρυθμιστής της νομισματικής πολιτικής της ευρωζώνης.

Οι τράπεζες δανείστηκαν 2,435 δισ. ευρώ σε επιτόκιο έκτακτου δανεισμού 5% στις 17 Δεκεμβρίου, που είναι τα περισσότερα κεφάλαια από τις 26 Σεπτεμβρίου. Τα κεφάλαια θα αποπληρωθούν αύριο.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει απεριόριστα κεφάλαια σε όλες τις τράπεζες με επιτόκιο ζήτησης πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, προκειμένου να χαλαρώσουν οι πιέσεις στις αγορές χρήματος πριν την λήξη του έτους.

Η τράπεζα ανακοινωσε ότι ”θα ικανοποιήσει κάθε προσφορά στο ή πάνω από το 4,21%” σε δημοπρασίες 15ήμερης επαναχρηματοδότησης ”προκειμένου να κρατηθούν τα επιτόκια κοντά στο ελάχιστο επιτόκιο bid” του 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v