Η Google κοντά σε «φορολογική αμνηστία» στην Ινδονησία

Οι φορολογικές αρχές υποστήριζαν πως η εταιρία χρωστάει τουλάχιστον πέντε τρισ. ρουπίες σε φόρους και πρόστιμα. Ωστόσο ο διακανονισμός που συζητούν τα δύο μέρη προβλέπει πολύ μικρότερο ποσό, το οποίο αξιωματούχος περιέγραψε ως «φορολογική αμνηστία».

Η Google κοντά σε «φορολογική αμνηστία» στην Ινδονησία

Η Google πλησιάζει σε διακανονισμό με τις φορολογικές αρχές της Ινδονησίας για φόρους χαμηλότερους των 73 εκατ. δολαρίων, δηλαδή πολύ κάτω του ποσού που υπολόγιζε αρχικά η χώρα, σύμφωνα με ανώτατο εφοριακό που επικαλείται το MarketWatch.

«Αυτό θεωρείστε το φορολογική αμνηστία για την Google, τόνισε σε συνέντευξή του ο Muhammad Haniv, επικεφαλής του τμήματος των φορολογικών αρχών που ασχολείται με ειδικές υποθέσεις.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι αν οριστικοποιηθεί η διευθέτηση, η Google δε θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο και πιθανώς δε θα χρωστάει πάνω από ένα τρισ. ρουπίες σε αναδρομικούς φόρους.

Το Σεπτέμβριο, πάντως, η αρμόδια αρχή είχε ανακοινώσει πως η τεχνολογική εταιρία χρωστάει μέχρι και πέντε τρισ. ρουπίες σε φόρους και πρόστιμα για το 2015, ένα ποσό που βασίστηκε σε στοιχεία από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και τα οποία έχουν να κάνουν με έσοδα από ψηφιακή διαφήμιση στην ινδονησιακή αγορά.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ωστόσο στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι έχει πληρώσει όλους τους φόρους που της αναλογούσαν και πως συνεργαζόταν με την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v